Новини - Великобритания
Aerial view of cargo trailer truck with copy space.

Великобритания – транспортен хаос заради снеговалежи
 

Падналият сняг и поледиците във Великобритания предизвикаха пълен хаос по пътищата, железниците и летищата. Затвориха някои училища. Жълт код е издаден на много места в страната за сняг, поледица и мъгла.

През изминалата нощ бяха измерени най-ниските температури за годината – минус 15,6 градуса в Бремар, Шотландия. Пътищата са в тежко състояние.

По околовръстния път на Лондон снеговалежът затрудни сериозно движението, има забавяне с повече от три часа. Железниците са парализирани. Много летища първоначално затвориха пистите си през нощта и макар и да отвориха тази сутрин се наблюдава закъснение на полетите.

Много сериозно пострадаха Лондон и Югоизточна Англия, които традиционно се радват на по-мека зима. Градският транспорт в столицата и дори метрото изпитват сериозни затруднения. Затвориха някои училища.

Много от останалите до по-късно в пъбове и ресторанти пренощуваха в заведенията. Прогнозата на метеоролозите е мразовитото студено време да се задържи почти до края на седмицата.

Източник: БНР
Новини

Новини

ЕК предлага затягане на стандартите за емисии на въглероден диоксид на тежкотоварни автомобили  На 14.02.2023 г. Европейската комисия (ЕК) излезе…
Новини - Великобритания

Новини - Великобритания

Великобритания – транспортен хаос заради снеговалежи  Падналият сняг и поледиците във Великобритания предизвикаха пълен хаос по пътищата, железниците и летищата.…
Новини - България

Новини - България

България – откриват втора лаборатория на ГКПП ”Капитан Андреево”  Служебният кабинет няма да променя политики на ГКПП “Капитан Андреево”. Това…
Неологистикс с нов сайт

Неологистикс с нов сайт

Горди сме да ви се похвалим с новият облик на сайта ни, направен с изключтелно свежа визия, така че да…